OGLASIO SE I ČOVIĆ NAKON VEČERE SA CHOLLETOM: "Hitne izmjene Izbornog zakona moraju poštovati jednakopravnost naroda"

Chollet je poslije sastanka naveo kako se sastao Čovićem i Izetbegovićem kako bih potaknuo vodstvo, izgradnju povjerenja i funkcionalnost Federacije BiH te je to ključno za stabilnost BiH i put u EU.

  • Vijesti

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 11

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka s višim političkim savjetnikom američkog državnog sekretara Derekom Cholletom poručio je da razgovaralo o ključnim koracima za jačanje naše zemlje na EU i NATO putu.

 "Hitne izmjene Izbornog zakona te ograničene ustavne promjene moraju poštivati prava i ravnopravnost konstitutivnih naroda i izbjeći diskriminacije", napisao je Čović na svom Twitter profilu.

Izetbegović je novinarima nakon izlaska iz rezidencije kazao kako sagovornici iz SAD-a očekuju da naši lideri vode procese. "Ne mogu reći da ima nešto novo, američki prijatelji su uz nas, ali očekuju da mi vodimo procese i da mi nudimo rješenja",  izjavio je.

Uz američkog ambasadora Erica Nelsona u njegovoj rezidenciji na večeri je bio prisutan i zamjenik američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik predsjednika SAD za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...