I OVO JE BOSNA I HERCEGOVINA: Srednjoškolci u ovom gradu osmislili način kojim nude besplatne obroke...

Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hrana, te da se treba obratiti pažnja na rokove trajanja i čistoću.

  • Društvo

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 0

Učenici i djelatnici Gimnazije Livno pokrenuli su projekt "Frižider dobrote" pomoću kojeg će svojim sugrađanima u potrebi osiguravati besplatan obrok.

U frižideru koji je instaliran pored glavnih ulaznih vrata Gimnazije Livno učenici, djelatnici i ostali građani Livna ostavljat će namirnice za svakog pojedinca koji u bilo kojem trenutku ne može sebi i svojim bližnjima osigurati obrok.

Prema njihovim uputama, ljudi dobre volje u frižideru će za one kojima je potrebno, ostavljati namirnice koje zahtijevaju određenu temperaturu, dok će se suha hrana ostavljati na police pored frižidera. Napominju kako se treba ostavljati samo svježa i primjerena hrana, te da se treba obratiti pažnja na rokove trajanja i čistoću.

Direktorica Gimnazije u Livnu dr.sc. Sanela Popović kazala je Feni kako je cilj ovog projekta osigurati dostojanstven obrok svima u potrebi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...