"SB" NA LICU MJESTA: Derek Chollet stigao u Predsjedništvo BiH, Dodik dobro raspoložen (FOTO)

Dodik vidno raspoložen uoči susreta s američkim zvaničnicima.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 2

Savjetnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Derek Chollet danas se u Sarajevu u poslijepodnevnim satima susreo sa članovima Predsjedništva BiH.

Cholleta su u Predsjedništvu BiH dočekala sva tri člana – predsjedavajući Željko Komšić, te preostala dva člana Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Savjetnik američkog državnog sekretara dolaskom u BiH želi potvrditi podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH i pozvati čelnike zemlje da se uključe u konstruktivan dijalog.

Osim Cholleta, na sastanak su stigli i američki ambasador u Sarajevu Matthew Palmer i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar. Također je planirano da Šefik Džaferović nakon sastanka da izjavu za javnost.

Chollet se jučer susreo i sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom u BiH i tim povodom izrazio snažnu podršku američke vlade njegovom mandatu, uključujući potrebu za vitalnim ekonomskim, izbornim i antikorupcijskim reformama, piše N1.

Reporter  "Slobodne Bosne"  je zabilježio i to da je Dodik bio vidno raspoložen uoči susreta s američkim zvaničnicima u Predsjedništvu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...