„NE MOŽE ME NIŠTA NATJERATI…“: Pogledajte kako je Avdo Avdić u Istočnom Sarajevu isprovocirao Milorada Dodika da otkrije planove…

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjeg istupa člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

  • Vijesti

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 9

Na samom kraju press konferenciji u Istočnom Sarajevu došlo je do verbalnog duela između Milorada Dodika i novinara Avde Avdića.

Nakon Dodikovih riječi, oglasio se i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Dvije stvari. Prvo, Avdo Avdić je realno - i to mu i Milorad Dodik priznaje - isprovocirao Dodika da prerano otkrije da planira nasilje. I drugo, Dodikov plan A i plan B su isti: A - ponovo formirati vojsku koja je počinila genocid i B - razoružati Bošnjake, a onda ponoviti '92.

Da dodam: plan Milorada Dodika se suštinski temelji na njegovom uvjerenju da su Bošnjaci podljudi. On je, naime, uvjeren da će reakcija međunarodne zajednice izostati, a da su Bošnjaci toliko untermensch da nemaju problem s tim da im opet djecu ubijaju snajperima", poručio je Suljagić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je održao konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu nakon sastanka Predsjedništva BiH sa Derekom Cholletom, savjetnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država.

Detaljnije možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...