PREDSJEDNIK PLATFORME ZA PROGRES TVRDI: “U Federaciji postoji strah od naših ideja, vrijeme je da opozicija…

Hadžikadić poručuje da je Platforma za progres pokret otpora i da članovi drugih stranaka mogu ući u stranku da vide kako Platforma funkcioniše.

  • Politika

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 3

Platforma za progres viđena je kao velika nada za promjene u BiH. Ova stranka bilježila je pomake, ali se nešto dogodilo. Članovi odlaze iz stranke.  O stanju u stranci, lobiranju, situaciji u BiH u Danu uživo govorio je Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

”Platforma nije napustila svoje principe. Postoji manji broj ljudi čije želje nisu ispunjene i odlučili su da nas napuste i budu u drugim strankama. Želim im sve najbolje. Žao mi je što se iskoristilo medijsko prisustvo da bi se nanijela šteta Platformi za progres. Mi nastavljamo dalje, mi smo na pobjedničkom putu,” rekao je tokom razgovora predsjednik Platforme za progres koji objašnjava da je sada rad Platforme na terenu poboljšan: ”Trebali smo ovakav proces da bi shvatili da smo mlada organizacija i da se moramo boriti. Nećemo odustati od svojih principa nego ih nametnuti cijeloj državi. Mi smo budućnost BiH, naši principi u ovom momentu ne odgovaraju u ovom momentu, ali hoće sigurno.”

Hadžikadić poručuje da je Platforma za progres pokret otpora i da članovi drugih stranaka mogu ući u stranku da vide kako Platforma funkcioniše,  piše N1.

Na pitanje zašto je stranka na čijem je čelu često isključena iz međustranačkih razgovora, Hadžikadić je rekao: ‘‘Mi smo odgovorili na poziv SDP-a na zajednički nastup u entitetu RS i tu imamo svoje kandidate. Učestvujemo u tim razgovorima. Tu nema problema. Međutim, unutar FBiH često nismo pozvani. Skoro su bili razgovori u Parlamentu i mi nismo pozvani. Čini mi se da postoji u Federaciji strah od nas, strah od naših ideja. Mislim da je vrijeme da opozicija dođe sa jednim programom, kako bismo se zajedno borili protiv nacionalista.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...