OGLASILI SE IZ PARLAMENTA BIH: "Nisu tačni navodi prema kojima su Izetbegović, Čović, Špirić i Šarović 'silom zakona' poslani u penziju"

Tvrde ovo danas iz parlamentarnog Sektora za odnose za javnošću ističući i kako im nije isplaćeno 15.000 eura otpremnine, kako su objavili pojedini mediji, "jer nije donesena odluka o njihovom penzionisanju".

  • Društvo

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 3

"Bakir Izetbegović i Dragan Čović nisu 'umirovljeni na dan'. Nadležne službe u Sekretarijatu Parlamenta Bosne i Hercegovine nikada nisu donijele odluke o penzionisanju Izetbegovića i Čovića."

Tvrde ovo danas iz parlamentarnog Sektora za odnose za javnošću ističući i kako im nije isplaćeno 15.000 eura otpremnine, kako su objavili pojedini mediji, "jer nije donesena odluka o njihovom penzionisanju".

"Nisu tačni navodi prema kojima su Izetbegović, Čović, Nikola Špirić i Mirko Šarović 'silom zakona' poslani u penziju. Nadležno tijelo za donošenje rješenja o prestanku radnog odnosa po osnovu penzionisanja, kao i odluke o otpremnini jeste Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Ovo radno tijelo nikada nije donijelo odluku o penzionisanju Izetbegovića, Čovića, Špirića i Šarovića, niti su ovim delegatima i zastupnicima isplaćivane bilo kakve otpremnine", dodaju iz ovog Sektora.

Podsjetimo, jučer je Radio Slobodna Evropa (RSE) objavio kako su predsjednik vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, predsjednik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović, potpredsjednik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nikola Špirić, te predsjednik glavne opozicijske Srpske demokratske stranke Mirko Šarović proslavili tokom 2021. godine 65. rođendan i 'silom zakona' poslani u penziju.

Pri tome su, kao parlamentarci stekli pravo da im se isplati po šest prosječnih plaća ili svakom po oko 15 hiljada eura otpremnine, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine (PS) BiH

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...