CRNO NA BIJELO: Ovo je Rješenje Upravnog suda u Beogradu kojim je uvažena žalba Darka Eleza na odluku o oduzimanju državljanstva Srbije

"Sud u Beogradu je 04.11. uvažio Elezovu tužbu i poništio je rješenje MUP-a Republike Srbije kojim je oduzeto državljanstvo mom branjeniku", kazao je Kreho za Istragu.

  • Društvo

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 0

Darku Elezu je vraćeno državljanstvo Srbije, potvrdio je za Istraga.ba njegov branilac Senad Kreho. Prethodno je istu informaciju Kreho potvrdio srbijanskom portalu nova.rs.

“Sud u Beogradu je 04.11. uvažio Elezovu tužbu i poništio je rješenje MUP-a Republike Srbije kojim je oduzeto državljanstvo mom branjeniku”, kazao je Kreho za "Istragu".

Ono što je interesantno, Elez je šest dana nakon odluke Suda u Beogradu postigao sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom BiH.

“Optuženi Darko Elez (1980) u cijelosti je priznao krivicu za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu kodnog imena 'Lutka', saopćeno je 10. novembra iz Tužilaštva BiH.

Ovaj kriminalac se obavezao da će svjedočiti “o svemu što mu je poznato”. No, posebno se očekuje njegovo svjedočenje o poslovima Dijane Hrkalović i Veljka Belivuka, koje srbijanski mediji označavaju kao “neugodne svjedoke” protiv Aleksandra Vučića, odnosno članova njegove porodice. Hrkalović i Belivuk se nalaze u pritvoru u Srbiji i nalaze se na udaru medija bliskih Vučićevom režimu. Darko Elez će sada svjedočiti protiv njih.

Ovo je Rješenje Upravnog suda u Beogradu kojim je uvažena žalba Darka Eleza na odluku o oduzimanju državljanstva Srbije:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...