U FINSKOJ PRIKAZAN SPEKTAKULARNI AKCIJSKI TRILER: U filmu "Omerta 6/12" srpski teroristi zarobljavaju cijeli državni vrh i traže oslobađanje ratnog zločinca, pogledajte trailer

Film "Omerta 6/12" sniman je na više lokacija u Finskoj, Estoniji, u njemu se govori više evropskih jezika, a sa budžetom od devet miliona eura jedan je od najskupljih filmova u historiji izuzetno vitalne finske kinematografije.

  • Kultura

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 6

U utorak je u Helsinkiju premijerno prikazan najiščekivaniji film ove sezone u Finskoj, akcioni triler "Omerta 6/12" u režiji Aku Lauhumiesa , po motivima istoimenog bestselera Ikke Remes iz 2006.godine. Film je prodan u velikom broju država, radnja filma mogla bi biti vrlo intrigantna i za publiku u državama regije, jer se djelomično pojavljuju likovi, teme i dobro poznati motivi sa ovih prostora.

Omerta 12/6 (2021) - IMDb

Film počinje tako što 6. decembra, na Dan nezavisnosti Finske na svečanosti spadaju teroristi i hapse i uzimaju za taoce sve prisutne goste, uključujući i predsjednika Republike. Bandu teroriste predvodi Srbin Vasa Janković (glumi ga Sverrir Gudnason ) koji zahtijeva da se iz finskog zatvora gdje služi doživotnu kaznu oslobodi njegovog oca generala Borisava Jankovića (glumi ga srbijanski glumac Miodrag Stojanović), koji je u Haagu osuđen za ratne zločine počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini. Teroristički napad u Finskoj uzdrmao je sigurnosni poredak u cijeloj Europskoj uniji, pa se za glavnog pregovarača sa teroristima angažira iskusni obavještajac Max Taner kojeg glumi poznati filmski glumacJasper Paakkonnen .

Značajnu ulogu u filmu "Omerta 6/12" ima i Zijad Gračić , glumac rođen u Kaknju koji se proslavio u hrvatskim filmovima, TV serijama i pozorišnim predstavama. Gračić glumi francuskog generala koji predvodi vojnike Europske unije uključene u rješavanje talačke krize u Finskoj. 

 Jednu od uloge ima i mladi hrvatski glumac Slaven Španović koji živi u Švedskoj. Za casting glumaca iz regiona bila je zadužena sarajevska  agencija "ZONA" i direktorica Anila Gajević.

Film "Omerta 6/12" sniman je na više lokacija u Finskoj, Estoniji, u njemu se govori više evropskih jezika, a sa budžetom od devet milijuna eura jedan je od najskupljih filmova u historiji izuzetno vitalne finske kinematografije.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...