DODIK OSMISLIO NOVI NAČIN KAKO DA OMALOVAŽI ŽRTVE: "Vulgarno, nepristojno i krajnje bezobrazno"

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović kaže da je Milorad Dodik, umjesto negiranja genocida, osmislio novi način kako da omalovaži žrtve.

  • Društvo

  • 19. Nov. 2021  19. Nov. 2021

  • 5

Nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko u julu ove godine donio Zakon o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina u BiH, član Predsjedništva BiH iz entiteta RS zaustavio se i više ne negira genocid. 

Primjećuje to predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović, koji u kratkoj izjavi za Vijesti.ba kaže da je Milorad Dodik, umjesto negiranja genocida, osmislio novi način kako da omalovaži žrtve.

"Sada izmišlja da je u periodu od 1992. do 1995. godine u agresiji na BiH poginuo isti broj Bošnjaka i Srba. Vulgarno, nepristojno i krajnje bezobrazno.

Odgovor na gluposti može biti samo jednako glup, a to je da je u periodu od 1941. do 1945. godine poginuo isti broj ustaša kao i Srba u Jasenovcu", rekao nam je Tahirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...