DŽEMALUDIN LATIĆ, IZETBEGOVIĆEV NAJBLIŽI SARADNIK, NA FACE TV-u: "Pred završnim smo činom podjele BiH. Alija nije smio potpisati Dejton, bolje da se objesio" (VIDEO)

Dugogodišnji, najbliži saradnik Alije Izetbegovića, sapatnik u zatvoru, Džemaludin Latić šokirao je voditelja Senada Hadžifejzovića i javnost do sada neotkrivenim činjenicama.

  • Politika

  • 20. Nov. 2021  20. Nov. 2021

  • 54

Senad Hadžifejzović: Plašiš li se ti za sebe nakon ovog intervjua.

Džemaludin Latić: Da, plašim, ali moram ispričati zbog sve naše djece. Sad smo pred završnim činom podjele BiH. Alija nije smio potpisati Dejton, bolje da se objesio. Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije.

Bakir će reći da je to najbolje što možemo dobiti. Gledao sam kartu podijeljene BiH. Turci od Alije napravili mit. Alija otjerao sve ljude, da bi doveo svog bliskog rođaka Tihića, pa nakon toga svog sina Bakira. Treba nam vjerska BiH.

Samo je Alija mogao dogovoriti podjelu BiH. Bio je ucijenjen. Bakir veleizdajnik koji je uništio reviziju tužbe protiv Srbije za genocid. Islamska zajednica leglo KOS-ovaca i UDBA-ša.

Bošnjacima ostavljena sredina BiH koja liči na mali list s drveta. Bojim se i svako normalan mora da se boji poteza Bakira Izebegovića.

To će nakon propasti revizije biti konačan potez da napravi “Muslimaniju” ili “Fildžanistan”. Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda.

Alija bio demokrata, ali bio i totalitaran. Alija Izetbegović jeste osnovao SDA, ali ju je i srušio. Uveo dinastički sistem. Javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića.

Alija napravio pakt sa UDBA-om. Reis Cerić bio visokopozicioniran saradnik UDBE. Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i šta se dalje dešavalo!

Hadžifejzović: Šokiran sam, usta su mi se sušila zbog svega ovoga.

Džemaludin: Plašim se, ali sam morao sve ovo reći zbog savjesti zbog moje i sve naše djece.

(Face TV) 

Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...