POŽAR U BH. GRADU: Jedna žena teže povrijeđena, pet stanara završilo u bolnici (FOTO)

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuša je izjavio da im je požar prijavljen u 11.07 sati i da ga je ugasilo sedam vatrogasaca sa dva vozila.

  • Hronika

  • 20. Nov. 2021  20. Nov. 2021

  • 0

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u prijedorskom naselju Raškovac starija žena je teže povrijeđena, dok je pet stanara zbog udisanja veće količine dima prevezeno u bolnicu Doktor Mladen Stojanović.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuša je izjavio da im je požar prijavljen u 11.07 sati i da ga je ugasilo sedam vatrogasaca sa dva vozila, piše Srpskainfo.

– Požar je izbio u donjem dijelu objekta, odnosno u stanu gdje je jedna stara nepokretna osoba, ona ima opekotine i nju je Hitna pomoć prevezla u bolnicu Doktor Mladen Stojanović. Na hirurškom je odjeljenju na obradi. Još je bilo pet osoba na gornjoj etaži koje smo uspjeli spasiti, iznijeti napolje i evakuisati. Prevezeni su u bolnicu zbog velike količine dima da se poprati njihovo stanje, radi prevencije – rekao je Miljuš.

Uviđajem će biti utvrđen uzrok požara u ovom starom montažnom objektu u kojem su smještene romske i socijalno ugrožene porodice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...