MILANOVIĆ OSUDIO NAPADE NA NOVINARE: "Pravo na prosvjed ni u kom slučaju..."

(...) ne može postati pravo na nasilje."

  • Regija

  • 20. Nov. 2021  20. Nov. 2021

  • 2

Iz Ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića poručili su kako pravo na protest ne može postati pravo na nasilje, osudivši subotnje napade na novinare koji su izvještavali s protesta protiv covid-potvrda. 

"Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na prosvjed ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje", objavio je Ured predsjednika RH večeras na Twitteru.

Tokoom subotnjeg protesta, prosvjednici su fizički napali reportera RTL-a Gorana Latkovića, a meta​ verbalnih napada​ ​bile su novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić grupa prosvjednika uzela mikrofon tokom javljanja uživo.​

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...