DODIKU ZADRHTAO GLAS, SVJESTAN JE SVEGA: "Na međunarodnoj sceni krenula je satanizacija Srba i mene..." (VIDEO)

Potpisivanje Dejtonskog sporazuma poseban je dan u historiji ovog prostora i naroda, kazao je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te dodao kako je upitno šta je od njega danas ostalo.

  • Mini market

  • 21. Nov. 2021  21. Nov. 2021

  • 15

Naveo je dalje da su "stranci u BiH, vršeći silu, mijenjali Dejtonski sporazum kroz četiri stranca - visokog predstavnika i tri strane sudije u Ustavnom sudu BiH".

Dodik je rekao da "stranci moraju prestati da se miješaju u makro i mikro život, politički prije svega, da zovu telefonima razne ljude i da im prijete kako će uvesti sankcije kako bi determinisali političke odluke".

"Možda je to nekada i moglo. Danas im poručujem da nije moguće. To je vidljiv dokaz na koji način se miješaju u unutrašnje stvari zemlje za koju kažu da je suverena i samostalna", rekao je Dodik u Banjoj Luci.

Dodik je naveo da se ušlo u začarani krug u BiH, iz kojeg nema izlaza.

"Ono što vidimo na međunarodnoj sceni jeste da je krenula satanizacija Srba i mene. Sve je isto kao što je bilo i ranije, isti su mediji i oni koji potpisuju članke. Pošto su pronašli vješticu koja se po njima zove Milorad Dodik i Republika Srpska, opet ništa nisu riješili. Morat će sa ovim narodom da sjednu i dogovaraju se", rekao je Dodik.

Naveo je da se "može nastaviti s iluzijom o antiustavnoj BiH, kako su je oni uspjeli napraviti, ali da obmana, laži i podmetanje ne mogu biti ozbiljna politika".

"Zato treba da se prestane sa osjećanjem kako su stranci vlasnici naših života i kako su zaduženi da nama donose dobro. Moramo se osloboditi kolonijalnog statusa. Kad to kažem govorim za sve narode u BiH", poručio je Dodik.

Naglasio je kako je "neophodno osloboditi se od kolonizatora i učiniti sve da se u zajedničkom dogovoru napravi ono što je moguće".

"Osnova za to treba biti Dejtonski sporazum. Svaka odluka koju budemo donosili treba da bude naša, a ne njihova. Kad kažem njihova, mislim na strance. Jer su oni to koji 30 godina nisu htjeli da uspostave stabilno područje, pa se postavlja pitanje gdje je njihova moć", naveo je Milorad Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...