NOVI PLAN BEOGRADA I MOSKVE: Dačić otkrio o čemu će Vučić pričati s Putinom, spominjao i Republiku Srpsku…

Dačić je rekao da su ruski zvaničnici ranije obećali zvaničnom Beogradu da će imati najpovoljniju cijenu plina u Evropi.

  • Regija

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 2

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sinoć je, povodom predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, kazao da će jedna tema razgovora biti i Bosna i Hercegovina, tačnije "pritisci na Republiku Srpsku".

Dačić je izrazio očekivanje da će ruski predsjednik Vladimir Putin obezbijediti za Srbiju “prijateljsku cijenu gasa“. Dodao je da je sada to “životno pitanje” za građane i privredu Srbije.

“Situacije se sada promijenila na svjetskom tržištu imajući u vidu da se promijenila cijena gasa”, rekao je on za televiziju Pink.

Dačić je rekao da su ruski zvaničnici ranije obećali zvaničnom Beogradu da će imati najpovoljniju cijenu plina u Evropi.

Istakao je kako je svaki susret dva predsjednik važan, posebno za Srbiju. Naveo je da Rusija spada u one države bez čijeg jasnog stava u korist Beograda nema ni, kako je naveo, “dobre ni efikasne odbrane nacionalnih interesa”.

“Neće energenti biti jedina tema, razgovarat će se o regionu, Kosovu i Metohiji, situaciji u Bosni i Hercegovini i pritiscima na Republiku Srpsku…”, rekao je Ivica Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...