„OTAC NA SLUŽBENOM PUTU…“: Vukanović razotkrio novi plan, traži bezuvjetno povlačenje Dodika sa svih funkcija…

Nakon Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Turske, bilo bi logično da posjeti Tiranu, Prištinu ili eventualno London i Beč, jer je krenuo da traži podršku od naših starih prijatelja i saveznika, ali vjerovatno su mu u ovom trenutku ta vrata zatvorena.

  • Mini market

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 1

Teško je ispratiti bujice obećanja, riječi, fraza i najava koje lažni Otac nacije ispali svakodnevno, najčešće na vanrednim konferencijama za novinare koje se održavaju gotovo svakog dana bez ikakvog povoda jer naivno misli da će stalnim pojavljivanjima u režimskim medijima popraviti loš rejting, piše na svom blogu zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, otkrivajući kako mu je „uši zaparala“ intriga i misterija o njegovom navodnom „državničkom“ putovanju.

"Otac (nacije) je na službenom putu i vjerujem da pola Republike Srpske neće moći da zaspe večeras od razmišljanja i brige gdje li to on putuje i sa kim će da se sastane.

Nakon Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Turske, bilo bi logično da posjeti Tiranu, Prištinu ili eventualno London i Beč, jer je krenuo da traži podršku od naših starih prijatelja i saveznika, ali vjerovatno su mu u ovom trenutku ta vrata zatvorena.

Suvišno je komentarisati njegove licemjerne pozive opoziciji na razgovore, koji dolaze samo 15-ak dana nakon što je iznio salve optužbi i uvreda, nazivajući po starom običaju i matrici bez ikakvog osnova političke protivnike stranim plaćenicima, soroševcima, izdajnicima, te skandalom i izlivima mržnje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Jasno je da njegove namjere, u najmanju ruku, nisu iskrene, da je on uzrok svih problema i krize, da nanosi štetu Republici Srpskoj i srpskim nacionalnim interesima, i da je njegov jedini cilj da na izlizanu foru pokuša jednokratno iskoristiti opoziciju za odbranu sebe i ličnih interesa, kako bi imao jači položaj prema određenim centrima moći, a onda bi odmah poslije prolaska opasnosti ponovo krenuo po starom običaju da se okomi na političke protivnike svim sredstvima, krši ljudska prava, demokratiju i koristi zarobljene institucije za obračune sa političkim protivnicima, piše Vukanović, te podsjeća na njegov stav da s Dodikom ne treba imati bilo kakav kontakt, posebno ne treba opozicija da ide na bilo kakve razgovore i sastanke sa njim jer je to kao da se ide u „zagrljaj anakondi“, a jedino što treba prihvatiti je njegovo bezuslovno povlačenje sa svih funkcija, iz javnosti i političkog života, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...