OPĆI HAOS U REPUBLICI SRPSKOJ: U Vladi RS-a se malo pogubili, nisu znali da je praznik...

Vlada je očito zaboravila da obavijesti građane da se praznik kada pada u nedjelju, na osnovu zakona prenosi na prvi radni dan, u ponedjeljak.

  • Mini market

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 5

U Republici Srpskoj i danas je, prema odluci Vlade RS-a, neradni dan, jer se u tom bh. entitetu obilježava Dan uspostavljanja Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH - Dejtonskog sporazuma, koji je proglašen "republičkim praznikom".

Danas neće raditi organi RS-a i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove, saopćeno je jučer popodne iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, javlja BNTV.

Ova odluka, koja je saopćena jučer popodne, izazvala je opći haos i metež jer su u popodnevnim satima uslijedila obavještenja kako bi se osigurao rad u vrijeme praznika.

Vlada je očito zaboravila da obavijesti građane da se praznik kada pada u nedjelju, na osnovu zakona prenosi na prvi radni dan, u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...