TURCI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Tursku u oktobru posjetilo 3,5 miliona stranih turista, u istom periodu prošle godine bilo je…

Najprivlačnije stranim turistima u oktobru bilo je mediteransko ljetovalište Antalija, koje je posjetilo oko 1,6 miliona turista.

  • Ekonomija

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 0

Tursku su u oktobru posjetila 3,5 miliona stranih turista što je duplo više u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Broj stranih posjetilaca Turske u oktobru ove godine manji je za 19 posto u odnosu na broj iz oktobra 2019. godine, prije pandemije koronavirusa, kada su ovu zemlju posjetila 4,3 miliona stranaca.

Najprivlačnije stranim turistima u oktobru bilo je mediteransko ljetovalište Antalija, koje je posjetilo oko 1,6 miliona turista.

Istanbul, najveći turski grad po broju stanovnika, privukao je 1,2 miliona stranih turista, a Edirne na sjeverozapadu Turske, koji graniči s Bugarskom i Grčkom, ugostio je 244.002 stranca u oktobru.

Turska je u oktobru ugostila ukupno 9,8 miliona posjetilaca, uključujući turske državljane koji žive u inostranstvu.

Od toga broja 26 posto ili 905.379 posjetilaca bili su Rusi, dok je u istom periodu Tursku posjetilo 476.370 Nijemaca, 217.608 Ukrajinaca, 171.601 Bugara i 155.714 Iranaca.

U periodu od januara do oktobra u Turskoj je zabilježen 21,1 milion stranih dolazaka, što je 88 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...