BEOGRADSKA GLUMICA BRANKA KATIĆ: „Lično se ne bojim smrti, nedavno sam letjela avionom u Banju Luku…“

Katić je naglasila da je ljudsko pravo da živi u zdravoj životnoj sredini, da to nema veze s politikom, već je mnogo iznad toga.

  • Kultura

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 1

"Borba za očuvanje životne sredine je zdravorazumska borba za budućnost dece i svih ljudi", rekla je glumica Branka Katić gostujući na televiziji Nova S.

Katić je naglasila da je ljudsko pravo da živi u zdravoj životnoj sredini, da to nema veze s politikom, već je mnogo iznad toga.

"Šta treba da se desi da se osvestimo i izrazimo nezadovoljstvo, da bi neko ko ima uticaja uradio nešto po tom pitanju? To je iznad politike, nešto što dugujemo deci i svim ljudima", upozorila je Branka Katić.

Pored važnosti ekoloških tema, glumica je govorila o povratku na glumačku scenu. Film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", gdje Katić igra ulogu supruge profesora muzike, za nju je predstavljao novi izazov.

"Koliko god da sam radila, iako imam puno iskustva i dobre uloge, svaki novi posao je ista trema i želja da se da lični maksimum u tom trenutku. Jedino što možemo jeste da se trudimo da budemo najbolja verzija sebe svakog dana", kazala je glumica i dodala da u filmu igra brižnu suprugu profesora muzike koji je izgubio kuma i posao i kome je dostojanstvo oduzeto samo zbog toga što živi gdje živi.

Branka Katić se osvrnula na to što je veliki broj glumaca u posljednje vrijeme preminuo, te je kazala da "nema strah od smrti".

"Ja lično nemam nikakav strah od smrti. Nedavno sam letela u Banju Luku malim avionom koji se tresao, ali nisam se uplašila, jer sve koje sam volela, volela sam najbolje što sam umela. Izgubila sam mnogo divnih prijatelja, mnogo mojih kolega je otišlo - Milan Lane Gutović koji je bio beskrajno duhovit i nijedan dan nije prošao da nas Lane ne nasmeje, više nije sa nama. Nema Laneta, Glogija, Mande, ali zaista verujem da smo svi zvezdana prašina i da ćemo se ponovo negde sresti", kazala je Katić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...