DVOSTRUKA IGRA ALEKSANDRA VUČIĆA: "Srbija se nalazi na evropskom putu, ali NIKADA NEĆE..." (VIDEO)

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom, rekao je Vučić.

  • Regija

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za kanal na Youtubeu Sovovjev live u intervjuu ruskom novinaru Vladimiru Solovjevu.

Vučić je rekao da je Srbija zaista na evropskom putu, ali da neće pokvariti odnose sa Rusijom.

U intervjuu objavljenom uoči njegovog susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom Vučić je rekao da "iz Evrope razni politički subjekti dijele lekcije i da su mu jednom čak rekli da ne treba tako glasno da govori o uspjesima Srbije".

Vučić je ispričao da mu je na pitanje zašto da ne govori glasno rečeno da će to izazvati mnogo problema i da svi moraju da reaguju.

"Ja sam se tada prosto nasmijao i nastavio da radim svoj posao", ispričao je Vučić.

Istakao je da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da nikada neće pokvariti odnose sa Rusijom.

"Mi ćemo ceniti Putina, imat ćemo dobre odnose i sa Kinom, sviđalo vam se to ili ne, to je politika Srbije", istakao je Vučić.

Rekao je da Rusija ne mora da se saglasi sa svakim njegovim stavom, ali da je Moskva uvijek pokazivala poštovanje za izbor Srbije i da zato Srbija veoma cijeni predsjednika Putina.

"Kad sam insistirao na nekim stvarima, gde su se pojavljivale neke razlike, on se čak osmehivao, ali pokazao je korektan odnos, svoju veličinu i to koliko uvažava slobodu našeg naroda", rekao je predsjednik Srbije.

Govoreći o prijetnjama sankcijama i zamrzavanjem imovine, Vučić je istakao da njemu nemaju šta da zamrznu da nema nikakvu imovinu, nijedan dolar niti euro u inostranstvu.

"Interesuje me samo to što je važno za moju zemlju, šta mogu da uradim za svoju zemlju", naglasio je Vučić.

Intervju Vučića za Solovjev lajv objavljen je u cijelosti uoči posjete predsjednika Vučića Rusiji, koja je planirana za 24. i 25. novembar. U ranije objavljenim dijelovima intervjua predsjednik Srbije je govorio o predstojećoj posjeti Rusiji i susretu sa predsjednikm Putinom i o tome da je gas pitanje svih pitanje u Srbiji.

(Tanjug)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...