AMBASADOR BiH U RUSIJI UZBURKAO DUHOVE: "Ministricu Turković neće poslušati nijedan Srbin..."

Dodao je da Bisera Turković ne može nikome ništa narediti, te da je ona zapravo pozvala DKP-ove da slijede njenu instrukciju.

  • Politika

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 8

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji Željko Samardžija kazao je danas kako je šefica diplomatije BiH Bisera Turković pozvala sva diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u svijetu da 25. novembra obilježe Dan državnosti BiH. On je odbacio ovaj poziv zaključivši da Turković neće poslušati "niti jedan Srbin".

Samardžija je ocijenio smiješnim da, kako kaže: “onaj ko negira sve tekovine Narodnooslobodilačkog rata i ko je izbrisao sve tragove partizanske borbe danas poziva na dostojanstveno obilježavanje Dana državnosti BiH".

Dodao je da Turković ne može nikome ništa narediti, te da je ona zapravo pozvala DKP-ove da slijede njenu instrukciju.

"Prvo, nije naredila već pozvala niti može narediti. Niti bi je poslušao ijedan Srbin. Ona se ponavlja tri puta godišnje, kao papagaj, i to postaje smijurija", rekao je Samardžija Srni.

Podsjetimo, ambasador Samardžija postao je “poznat” javnosti nakon učešća u aferi “Ikona” kada je spornu ikonu, koju Ukrajina smatra svojom, a koju je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu, vratio iz Rusije u BiH. Samardžija je mimo pravila ikonu donio direktno Dodiku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...