CRNADAK KATEGORIČAN: “Izjava Christiana Schmidta razotkrila je Dodika, očito je odustao od povlačenja iz Oružanih snaga BiH”

Crnadak ističe da u ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Кolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske.

  • Mini market

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 0

SNSD već duži vremenski period svakim danom sve više ponižava i omalovažava Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali današnja izjava gospodina Christiana Schmidta razotkrila je da takvom SNSD-ovom ponašanju nema kraja, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak

Crnadak kaže da, iako je Кolegijum NSRS-a utvrdio dnevni red posebne sjednice o vraćanju nadležnosti, za koju je Milorad Dodik potvrdio da će biti održana 10. decembra, danas je gospodin Schmidt izjavio da će najmanje jedna od pet tačaka posebne sjednice, ona koja se odnosi na Oružane snage BiH, biti skinuta.

"SNSD je očigledno, poslije razgovora sa strancima, odustao od demontiranja Oružanih snaga, bez rasprave na Кolegijumu Narodne skupštine koji je tu tačku već uvrstio u dnevni red. Najžalosnije od svega je to da je SNSD pristao da odustajanje od vraćanja nadležnosti u oblasti odbrane javnosti Republike Srpske saopštio gospodin Schmidt, kojeg oni navodno ne priznaju."

Crnadak ističe da u ovom slučaju vidimo da je SNSD dozvolio "njemačkom turisti", kako ga oni nazivaju, da prekraja odluke Кolegijuma i da utvrđuje dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske.

"Nakon što smo vidjeli da SNSD-ova Vlada gospodinu Schmidt, kojeg ne priznaje kao visokog predstavnika, obezbjeđuje najviši stepen zaštite MUP-a Republike Srpske, konačno se sada sva licemjernost SNSD-ove politike jasno pokazala", zaključuje Crnadak. 

(BN) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...