ČESTITKA IZ TURSKE POVODOM DANA DRŽAVOSTI BOSNE I HERCEGOVINE: Evo šta je poručio Recep Tayyip Erdogan predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine…

Naglasio je kako je njegova istinska želja da se prijateljstvo i bratske veze između BiH i Turske još više razvijaju i da se saradnja još više osnaži.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 5

Predsjednik  Turske Recep Tayyip Erdogan povod Dana državosti Bosne i Hercegovine, u ime naroda Turske i u svoje lično ime, uputio je čestitku predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću.

Naglasio je kako je njegova istinska želja da se prijateljstvo i bratske veze između BiH i Turske još više razvijaju i da se saradnja još više osnaži.

“Moja posjeta 27. avgusta 2021. kada ste mi, kao i uvijek ukazali srdačno gostoprimstvo u Sarajevu, bila je korisna i sa aspekta obnavljanja bilateralnih susreta na najvišem nivou nakon pandemije. Posebno vam se zahvaljujem što ste bili sa nama u septembru ove godine na svečanom otvaranju Turske kuće u Njujorku. Koristim se ovom prilikom da još jednom potvrdim podršku Turske političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”, kazao je Erdogan.

Podcrtao je da će Turska nastaviti podržavati napore Bosne i Hercegovine za integraciju sa evropskim i euro-atlantskim inslitucijama, svjesna da će to osnažiti okruženje mira i spokoja na Balkanu.

Na kraju je Komšiću poželio dobro zdravlje i ličnu sreću, a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine sreću i blagostanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...