DODIK POSTAVIO NOVI ULTIMATUM: “Ukoliko se ne nađe novi model na nivou BiH, formiramo Vojsku RS-a”

Dodik kaže da Schmidt želi da se nametne kao visoki predstavnik u BiH, ali to nije.

  • Politika

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 19

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da bi posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se razmatrati predloženo "povlačenje saglasnosti" Republike Srpske na Oružane snage BiH mogla biti zakazana između 8. i 10. decembra, i da će se u roku od šest mjeseci pokušati naći neki prihvatljiv, novi model na nivou BiH - demilitarizacija ili donošenje odluke o vojsci Republike Srpske.

"Tu nikakvih promjena nema i nisam spreman da govorim u ime Schmidta i tako ne očekujem da on govori u moje ime", rekao je Dodik novinarima, kometarišući navode da ga je neko od lidera uspio odgovoriti od priče o povlačenju saglasnosti na Oružane snage BiH.

Dodik kaže da Schmidt želi da se nametne kao visoki predstavnik u BiH, ali to nije.

On je dodao da Schmidt nije prisustvovao nijednom sastanku sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varhelyijem, te da nije pristojno komentarisati sastanak na kojem nije bio,  piše Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...