NA POMOLU JE TRANSFER GODINE: Zvijezda Barcelone dobila ponudu iz Engleske koja se ne odbija...

Za Barcelonu je 24-godišnji nogometaš odigrao 120 utakmica i postigao 30 golova uz 21 asistenciju.

  • Sport

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

Ousmane Dembele svakim danom je sve bliže odlasku iz Barcelone, objavio je katalonski Mundo Deportivo.

Francuski nogometaš ima ugovor do kraja sezone i već za 35 dana može početi slobodno pregovarati s drugim klubovima. Mundo Deportivo piše da je favorit za njegovo dovođenje Newcastle, klub koji je nedavno dobio saudijske vlasnike i postao klub s najbogatijim vlasnicima na svijetu.

"Dembele već ima astronomsku ponudu Newcastlea na stolu, ponudu kojoj Barcelona ne može parirati. Nude mu 15 miliona eura godišnje, još 15 miliona ako dođe u junu kao slobodan igrač i uz to proviziju njegovom agentu. Čini se da Dembele odlazi", piše Mundo Deportivo.

Dembelea je Barcelona dovela prije četiri godine iz dortmundske Borussije za 135 miliona eura, a on je u Kataloniji više vremena proveo po bolnicama nego na terenu. Zbog toga mu je vrijednost pala na 50-ak miliona eura. 

"Novi Barcelonin trener Xavi pokušava uvjeriti Dembelea da bi u Barceloni bio važan igrač ako produži ugovor i da može postati najbolji krilni nogometaš svijeta. Dembele i ljudi oko njega misle da je odlazak bolja opcija", dodaje Mundo Deportivo.

Za Barcelonu je 24-godišnji Dembele odigrao 120 utakmica i postigao 30 golova uz 21 asistenciju. Za njega je zainteresiran i Manchester United, ali se ni taj velikan ne može boriti sa superbogatim Newcastleom u ovom trenutku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...