BEĆIROVIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Radikalna desnica u Evropskoj uniji sa svojim ključnim saveznicima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem radi na disoluciji BiH…“

Politički analitičari nisu optimistični nakon Varhelyijeve posjete Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 27. Nov. 2021  

  • 0

Komesar za proširenje Europske unije Oliver Varhelyi je tokom posjete upozorio da je ovo kritičan trenutak ukoliko se blokade i reforme u zemlji ne pomjere sa mrtve tačke. Na kraju je ipak bio optimističan.

- Uočio sam spremnost da se radi na pitanjima u vezi sa državnom imovinom, izmjenama krivičnog zakona te ustavnoj i izbornoj reformi, kao i za povratak u rad institucija, kazao je Varhelyi.

Međutim, analitičari nisu optimistični nakon Varhelyijeve posjete.

- Evropska unija jednom rukom daje, dvjema uzima, da budem slikovit. Ali, Oliver Varhelyi je dio paukove mreže koja visi iznad Bosne i Hercegovine. Govorim o radikalnoj evropskoj desnici koja nije prijatelj Bosne i Hercegovine. Upravo sa svojim ključnim saveznicima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem rade na disoluciji BiH. Oni ustvari žele ovdje pokrenuti vojni sukob, ocjenjuje Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a u razgovoru za O kanal.

Bećirović ističe da je najveći problem korupcija u kojoj su, kako navodi, upleteni i predstavnici međunarodne zajednice.

- 95 posto evropskih zvaničnika je dio koruptivne mreže, dok američki se kreću u okviru maksimalno jednocifrenog broja. Normalno da takve aktivnosti koje se kreiraju u Washingtonu, ili onaj zdravi dio u Briselu, ne mogu biti realizirane iz te koruptivne mreže, tvrdi Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...