KULINARSKI KLASIK SUBOTOM: Danas pravimo brzi polagani burek, i ne zaboravite jogurt (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za 90 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 1

SASTOJCI

10-12 jufki

750 g mljevene junetine

3 krompira

1 glavica luka

3 čehna bijelog luka

1 kašika sjeckanog peršuna

250 ml goveđeg temeljca od kocke

ulje

sol i biber

PRIPREMA

U tavi ugrijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, polovicu sjeckanog peršuna, protisnemo bijeli luk i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim u tavu dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari voda koju meso ispusti.

Potom u tavu dodamo naribani krompir, preostali sjeckani peršun, začinimo solju i biberom, sve zajedno dobro izmiješamo i odložimo na stranu.

Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega stavimo tri jufke, a preko njih rasporedimo jedan sloj pripremljene smjese od mesa.

Nadjev prekrijemo s dva lista jufke te ponavljamo postupak dok ne potrošimo namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za 4-5 redova nadjeva). Zadnji red prekrijemo s dvije jufke i sve zajedno unaprijed razrežemo na jednake dijelove.

Zatim sve zajedno premažemo uljem, prelijemo goveđom juhom i stavimo peći na 180°C oko 45 minuta.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...