MIROSLAV LAJČAK UPOZORAVA: “Plašim se da gubimo Zapadni Balkan, EU nije zadovoljna onim što se dešava”

Smatra da treba vidjeti koliko snažnih signala region šalje EU.

  • Politika

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 5

Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, kazao je na Balkanskom integracijskom forumu 2021 da Evropska unija mora biti sigurna da nove članice ne donose nove probleme.

“Nove članice trebaju ojačati funkcionalnost i riješiti unutrašnje probleme. Plašim se da se dešava to da gubimo Zapadni Balkan, da pravosuđe bude depolitizirano, imamo slobodne medije, slobodu građana, takav Balkan gubimo. Zbog toga je potrebno ubrzati proces”, kazao je.

Smatra da treba vidjeti koliko snažnih signala region šalje EU, piše N1.

“Treba vratiti kredibilitet reformi. EU nije zadovoljna onim što se dešava. Dijagnoza je tu i sad trebamo pomoći jedni drugima i     ne nastavljati igru da mi kao nešto obećamo, a vi kao nešto bećate, a i jedni i drugi ništa ne radimo”, kazao je Lajčak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...