ŽELJKO KOMŠIĆ OSUDIO NAPAD NA VEHABOVIĆA: "Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše”

Ministar pravde BiH Josip Grubeša napisao je pismo svim sudijama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u kojem je zatražio da njihov sudija Faris Vehabović "ubuduće u javnosti ne pominje i ne tumači presude koje nisu provedene", a koje su osnova za pregovore o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH.

  • Mini market

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 3

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osudio je napade na sudije Evropskog suda za ljudska prava, a koji dolaze od strane ministra pravde u Vijeću ministara BiH Josipa Grubeše (HDZ).

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše, jer je nedopustivo i potpuni presedan da ministar pravde BiH vrši političku inkriminaciju sudija Evropskog suda za ljudska prava”, kazao je Komšić.

Podsjećamo, ministar pravde BiH Josip Grubeša napisao je pismo svim sudijama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u kojem je zatražio da njihov sudija Faris Vehabović "ubuduće u javnosti ne pominje i ne tumači presude koje nisu provedene", a koje su osnova za pregovore o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...