MILO ĐUKANOVIĆ SA FORUMA U PODGORICI PORUČIO: "Crna Gora se nikada nije nalazila u nedoumici o EU integracijama"

Smatra da je Crna Gora već jako dugo na tom putu, da je postigla određene rezultate, te da je siguran da Crna Gora nastavlja sa europeizacijom društva.

  • Regija

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 0

Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore kazao je na Balkanskom integracijskom forumu 2021. u Podgorici da se Crna Gora ni u jednom trenutku nije nalazila u nedomici o eurointergaciji zemlje.

“Ja ne bih kazao da se Crna Gora i jednog trenutka ijednog perioda nalazila u nedoumici. Mi pričamo o periodu posljednjeg vijeka, u vremenu raspada Jugoslavije i u vremenu značajnog uticaja i upliva ruske politike na ovaj region”, kazao je Đukanović.

Kazao je da je Crna Gora željela obnovu nezavisnosti da bi krojili svoju budućnost za koju je uvijek jasno dato do znanja da treba da bude evropska i NATO integracija.

“Nikada u Crnoj Gori prioritetan aspekt naše evropske politike nije bio datum članstvo u EU. I danas ponavljamo kažite nam ako nema mjesta za naše zemlje a i tada ćemo nastaviti sa ovim putem jer mi jesmo evropska država i evropski narod. Kada bi nakon ovoliko godina našeg integracionog puta neko u EU i formalno odlučio da je kraj proširenja mi ne bismo promijenili naš integracijski kurs, ne bismo odustali od ideje od usvajanja evrospkog sistema vrijednosti naš povratak nazad bi značio dugu vožnju u rikverc”, kazao je.

Smatra da je Crna Gora već jako dugo na tom putu, da je postigla određene rezultate, te da je siguran da Crna Gora nastavlja sa europeizacijom društva.

“Europeizaacija našeg društva i svih država svojoj evropskoj kući po meni bi bio jedini logičan put. Sve nas buni da se Evropa počela kolebati oko svog sistema vrijednosti, ali ponavljama mi smo Evropljani, mi smo svoji na svome i moram računati na pravila ukoliko želimo da postanemo dio EU. I šta je ozbiljna alternativa, ovo što se nudi iz Moskve ili pounda destrukcije evropskog sistema vrijednosti? Izlišno je razgovarati o tome”,  istakao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...