ČAVALIĆ O ENERGETSKOJ KRIZI U BiH: "Redukcija električne energije nije priča za 21. vijek" (VIDEO)

"Ovdje imamo odmjeravanje pregovaračkih pozicija - sa jedne strane Elektroprivrede BiH, sa druge strane sindikata. Ono što je izvjesno jeste da imamo energetsku krizu i ovo nije nešto novo", kaže Čavalić.

  • Mini market

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 0

Ekonomski stručnjak Admir Čavalić govorio je o energetskoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Rudari su nastavili sa radničkim neposluhom. Iz Elektroprivrede BiH upozoravaju na mogućnost redukcija struje. Čavalić smatra da neće doći do redukcija.

"Ovdje imamo odmjeravanje pregovaračkih pozicija - sa jedne strane Elektroprivrede BiH, sa druge strane sindikata. Ono što je izvjesno jeste da imamo energetsku krizu i ovo nije nešto novo, ovo traje u kontinuitetu posljednje dvije, tri godine. Oni dobro upućeni razumiju o čemu se radi. Imamo dio jednih globalnih procesa energetske promjene, promjene energetske paradigme. Nažalost, imat ćemo brojne štete i gubitnike unutar Bosne i Hercegovine po ovom pitanju. Sada već dolazi taj vrh ledenog brijega. Najbolje se ispoljava u vidu protesta rudara koji su opravdano nezadovoljni svojim položajem. Međutim, do redukcija vjerovatno neće doći. To nije priča za 21. stoljeće, naglasio je za O kanal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...