GORAK UKUS NOVE POBJEDE PARIŽANA: Messi priredio show sa tri asistencije, utakmicu obilježila STRAVIČNA POVREDA Neymara (FOTO, VIDEO)

PSG je u 15. kolu Ligue 1 pobijedio St. Etienne u gostima 3:1 i povećao svoju prednost na prvome mjestu na 14 bodova.

  • Sport

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 1

Pochettinov "all-star" tim namučio se sa St. Etienneom, koji je poveo u 25. minuti golom Bouange, nakon što je ranije poništen gol Neymaru zbog ofsajda. Kylian Mbappe je u 40. minuti promašio čisti zicer, ali je u 45. iznudio crveni karton, nakon što ga je Kolodziejczak srušio s leđa u čistoj kontri.

Iz tog slobodnog udarca Messi je savršeno nabacio u šesnaesterac, a Marquinhos preciznim udarcem glavom pogodio za 1:1. PSG je očekivano dominirao u nastavku pa je Mbappe u 60. propustio veliku priliku, a Messi je u 69. iz dobre situacije pucao pokraj gola. Mbappe je u 75. zakasnio na dobar ubačaj Bernata, da bi gosti do pobjede došli u 79. minuti.

Messi prekrasno asistirao za pobjedu, teška povreda Neymara

Messi je istrpio duel s defanzivcem na vrhu šesnaesterca i ugledao Di Mariju koji je utrčavao iz drugoga plana i savršeno zavukao loptu iza obrane. Di Maria je imao dvije sekunde da se namjesti i onda je snažnim udarcem pogodio suprotni ugao za 1:2.

U 84. minuti Neymar je nezgodno stao na nogu protivnika i pod pravim uglom iskrenuo zglob te je s bolnim grčem iznesen s terena. Zglob mu se strašno savio i tek ćemo vidjeti koliko dugo će morati pauzirati.

Konačnih 3:1 postavio je u 91. minuti Marquinhos, koji je nevjerojatnim skokom nadvisio stopera i glavom pogodio na krasan ubačaj Messija, kojemu je to bila treća asistencija na utakmici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...