MIRKO ŠAROVIĆ POKLOPIO DODIKA: "Vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik za budućnost RS-a..."

On je reagirao na izjavu Milorada Dodika da se opozicija ne svrstava na stranu Republike Srpske.

  • Politika

  • 28. Nov. 2021  28. Nov. 2021

  • 4

"Uvijek i ispred svega Srpska demokratska stranka je na strani Republike Srpske, a ne svrstavamo se jedino na stranu politike vlasti koja RS vodi u ambis", istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, reagujući na izjavu Milorada Dodika da se opozicija ne svrstava na stranu ovog entiteta.

Šarović je poručio da niko nema pravo dijeliti narod po toj osnovi i da se opozicija od aktuelne vlasti duboko razlikuje u tome kako treba da vodimo Republiku Srpsku i kako vidimo njenu budućnost.

On je naglasio da je najveće podmetanje i najstrašnija podvala dijeliti vlastiti narod na dobre i loše, podobne i nepodobne, ističući da je Republika Srpska zajedničko dobro svih koji su je stvarali.

„Podjela na vlast i opoziciju nije utemeljena na tome, ko je ‘veći patriota’, kako to Dodik pokušava da podmeće javnosti, već na nepremostivom jazu između pogubne politike uništenja RS-a od pozicije i naše politike istinske brige i njenog istinskog očuvanja i prosperiteta. Dijeli nas vaša politika ambisa u odnosu na jedinu normalnu politiku napretka za koju se mi zalažemo“, poručio je Šarović Dodiku.

On je istakao da način na koji Dodik i SNSD vode Republiku Srpsku neće donijeti ništa dobro.

„Naprotiv, vodite nas u izolaciju, ekonomski sunovrat i siromaštvo, kao i u ogroman rizik po njenu budućnost. Patriotizam je suprotstaviti se tome i voditi razumnu politiku koja neće ugroziti Dejtonski sporazum i mir. To je jedina ispravna politika – ona koja je na strani očuvanja postojanja Republike Srpske“, kazao je Šarović.

On je ponovio da je SDS bio i ostao protivnik uvođenja sankcija.

„Naš najveći neprijatelj nije Eskobar, on je nebitan, nas dijele naše politike. I zato ne prizivamo bilo kakve sankcije, bilo kome. To je naš princip i stav SDS-a oduvijek. SDS-u niti opoziciji ne treba vlast dobijena na nečijim sankcijama niti dobijena na tenkovima bilo kakvih oznaka, a tako se nije ponašao SNSD u itekako bliskoj prošlosti“, podsjetio je Šarović u saopćenju SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...