BIZARNI INCIDENT POSTAO HIT NA INTERNETU: Slovenac tukao svog golmana, pa dobio crveni karton, pogledajte kako je sve završilo...

Slovenac je dvaput snažno odgurnuo svog kolegu, očito mu se nije svidjelo nešto što mu je ovaj dobacio u završnim trenucima napete utakmice.

  • Šareni svijet

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Derbi kola 28. kola norveške Eliteserien odigran je u nedjelju u Kristiansundu, gdje je istoimeni domaćin odmjerio snage s Vikingom. Gosti su odnijeli sva tri boda u Stavanger, slavili su s 3:2 te i dalje drže treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Pogotke za preokret postigli su igrači Vikinga u samoj završnici, u 88. te u 3. minuti sudačke nadoknade, ali duboko u dodanom vremenu dogodio se incident kakav se ne viđa često na nogometnim, pa ni sportskim terenima općenito.

Naime, u tim trenucima, nakon što je pao i posljednji gol na utakmici, došlo je do tjelesnog obračuna vratara Vikinga Patrika Gunnarssona (21) i njegovog suigrača, 22-godišnjeg slovenskog stopera Davida Brekala.

Slovenac je dvaput snažno odgurnuo svog kolegu, očito mu se nije svidjelo nešto što mu je ovaj dobacio u završnim trenucima napete utakmice. Brekalo je u potpunosti izgubio kontrolu i za to mu je sudac Hagenes pokazao crveni karton u 5. minuti nadoknade.

Ipak, snimka je pokazala da je islandski golman zapravo – simulirao. Tačno je da ga je Brekalo odgurnuo u predjelu prsa, ali se Gunnarsson uhvatio za lice. Nije nemoguće da je baš to suca ponukalo da pokaže crveni karton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...