NAJŽEŠĆI ERDOGANOV KRITIČAR DONIO RADIKALNU ODLUKU: NBA košarkaš Enes Kanter promijenio ime i državljanstvo...

On je svojom potporom pokretu "Slobodni Tibet" razljutio i kineske vlasti, a predsjednika Kine Xi Jinpinga nazvao je brutalnim diktatorom.

  • Sport

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 1

Košarkaški centar turskih korijena Enes Kanter, koji je rođen u Švicarskoj, a igra za NBA tim Boston Celtics, primio je američko državljanstvo. 

Osim toga, promijenio je i ime i dodao riječ Freedom, što mu je sud odobrio. Tako će se od sada zvati Enes Kanter Freedom, što znači da će mu Freedom biti prezime, a Kanter srednje ime. 

Enes Kanter je poznat po zauzimanju za ljudska prava, a i oštar je kritičar turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Zbog toga mu je Turska 2017. oduzela pasoš i ostao je bez državljanstva. 

On je svojom potporom pokretu "Slobodni Tibet" razljutio i kineske vlasti, a predsjednika Kine Xi Jinpinga nazvao je brutalnim diktatorom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...