SIGNALI KOJE MUŠKARCI ŠALJU OKOLINI: Šta oblik vaših brkova i brade govori o vama?

Iako neki muškarci još uvijek furaju koziju bradicu, možda bi trebali razmisliti o tome da promijene stil.

  • Jeste li znali

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Prvi utisak o nekoj osobi stičemo upravo na osnovu njenog vanjskog izgleda, a lice je dio tijela koji obično svi prvo primjetimo. Iako prvi utisak o nekome zna da prevari, činjenica je da nije zanemariv. Baš kao odjeća i oblik frizure, oblik brkova i brade koji muškarac nosi otkriva jako puno o njemu. Stoga, imajte na umu kakvu poruku vaš oblik brade i brkova može poslati, a da toga vjerovatno niste ni svjesni.

Gusto spojeni brkovi i brada

Spojeni brkovi i brada nerijetko asociraju na starijeg muškarca. Osim toga, ovaj oblik brade nerijetko nose profesori, a i vrlo često je povezana s religioznim aspektima. Spojeni brada i brkovi djeluju pomalo staromodno, no u posljednje vrijeme ovaj stil sve više biraju i mlađi muškarci, piše Huffington Post.

"Kozija brada"

Ovaj stil označava muškarca koji je "zapeo" u prošlosti. Ovaj obllik brkova i brade bio je hit sredinom 90-ih, a u to vrijeme je bio dokaz stila, dok je kasnije slovila kao pretjerano dotjerana jer se više cijenio naizgled nemaran izgled. Iako neki muškarci još uvijek furaju koziju bradicu, možda bi trebali razmisliti o tome da promijene stil.

"Brada od tri dana"

Brada i brkovi koji djeluju pomalo nemarno i u stilu "nisam se stigao obrijati" označavaju muškarca koji prati najnovije trendove. Ako samo bacite pogled na muške časopise kao što su Esquire i GQ, vidjet ćete barem tri reklame s muškarcem s ovim tipom brade. Ponekad muškarci ovaj look posebno dotjeraju malo dužim brkovima ili pak zaliscima. Jedina zabuna vezana za ovaj stil je ta da trodnevna brada i brkovi izgledaju kao da ih je lako održavati i da samo treba ustati iz kreveta, no iza ovog looka krije se puno truda.

Uske, uredne crte

Brada i brkovi uređeni u tanke, uske i vrlo uredne crte koje su međusobno spojeni, uključujući i zaliske furaju muškarci koji vape za pažnjom drugih. Ovaj muškarac želi pomaknuti granice, a i obožava kada netko primjeti njegovu bradu te ga pita nešto o njoj.

Dugački brkovi u obliku potkovice

Ovo je look za muškarce koji su buntovni. Ovaj dugi i gusti brk asocira na hrvače i bicikliste te na celebrityje poput Hulka Hogana.

Uredno podšišana brada i brkovi

Ovo je muškarac s ugodnom osobnošću. Tradicionalan oblik spojenih brkova i brade djeluje uredno i njegovano, a asocira na muškaraca koji još uvijek odlazi berberu, a u poslijepodnevnim satima ispija čaj.

Brkovi

Brkove koji prekrivaju dio iznad gornje usne obično furaju muškarci koji su pomalo umišljeni. Povijesno gledano brkovi su bili najopakiji stajling. No, brkovi su sada ponovno postali totalni must have zahvaljujući pokretu "Movember". Muškarci koji sada furaju brkove su jako samopouzdani i ovim look-om šalju važnu poruku.

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...