MLADEN BOSIĆ NA SJEDNICI DOMA NARODA: "Postali smo poligon za dominaciju velikih sila, a nije dobro kada se..."

Govoreći o rješenjima za ovu krizu, Bosić je istakao kako ne vidi želju da se ona riješi.

  • Politika

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Mladen Bosić, delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, govorio je na današnjoj hitnoj sjednici o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, navodeći da ne vidi da će ova kriza biti riješena u dogledno vrijeme.

Bosić je poručio da je okidač za ovu krizu bilo nametanje Zakona o zabrani negiranje genocida.

- Ova kriza je proces koji traje više od 10 godina. Ovo što je uradio visoki predstavnik nametanjem zakona je bilo okidač za ovu krizu. Međutim, to se dešavalo ranije u drugim uslovima, čini mi se da se politike u BiH ne prilagođavaju građanima, nego se prilagođavaju strankama, rekao je Bosić.

Istakao je kako stranke okupljaju svoje "glasačko stado" sijanjem strahova i nesporazumima, te je istakao da sve vodi ka tome da će ista situacija biti i na izborima sljedeće godine.

Govoreći o rješenjima za ovu krizu, Bosić je istakao kako ne vidi želju da se ona riješi.

- Nisam vidio da postoji iskrena spremnost za kompromis sa bilo koje strane. U takvom slučaju kriza može otići u nepovoljnom pravcu, pogotovo što su se velike međunarodne zemlje već umiješale u ovu krizu, već su zauzele stranu, što nikako nije dobro za nas male, kazao je on.

On je rekao da se ne razmatra pitanje kako pomoći narodima u pandemiji ili obezbijediti bolje ekonomske uslove.

"Postali smo poligon za dominaciju velikih sila, a nije dobro kada se veliki zaigraju preko malih", upozorio je Bosić na današnjoj sjednici Doma naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...