PROGLAŠEN NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA: Lionel Messi sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu! (VIDEO)

Lionel Messi je osvojio svoju sedmu Zlatnu loptu, drugu u nizu nakon 2019. godine. Drugo mjesto je pripalo Robertu Lewandowskom, dok je treći na listi Jorginho.

  • Sport

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 0

Rekordna sedma titula

Iza Messija je po broju ovih nagrada ostao Cristiano Ronaldo s pet titula najboljeg na svijetu. Messi je ove godine kao kapiten osvojio Copa Americu, svoj prvi veliki trofej s reprezentacijom nakon što je igrao finale Svjetskog prvenstva, koje je Argentina izgubila u produžetku od Njemačke 2014. godine te nakon čak tri finala Cope. 

To je prvi naslov Argentine još od 1993. godine, a Messi je na njemu bio najbolji strijelac uz Kolumbijca Luisa Diaza s četiri pogotka. 

No Messi je upisao čak pet asistencija čime je učestvovao u devet od 13 golova Argentine te je zasluženo proglašen igračem turnira koji se održao u Brazilu. Također, karijeru je u Barceloni završio s čak 30 pogodaka u prvenstvu čime se okrunio titulom najboljeg strijelca La lige.

Ostale nagrade

- Chelsea je dobio nagradu za ekipu godine! Ova nagrada se dodjeljuje prvi put, a dobio ju je prvak Lige prvaka i osvajač europskog Super kupa.

- Gianluigi Donnarumma izabran je za najboljeg golmana svijeta. Drugo mjesto pripalo je golmanu Chelseaja i Senegala Edouardu Mendyju, dok je na trećem mjestu golman Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak.

- Nogometašica Barcelone i Španije Alexia Putellas osvojila je Zlatnu loptu među nogometašicama!

- Napadač Bayerna i Poljske Robert Lewandowski je najbolji napadač 2021. godine. Ova nagrada uvedena je tek ove godine.

Pedri je najbolji mladi igrač svijeta

Tinejdžer Barcelone Pedri (19) najbolji je mladi igrač svijeta! Veznjak Barcelone iza sebe ima raznoliku sezonu 2020./21. Za Barcelonu je odigrao 52 utakmice, a u dresu reprezentacije upisao je deset nastupa i ušao u idealnih jedanaest na Europskom prvenstvu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...