VUKANOVIĆU JE SVE JASNO: „SNSD i HDZ su glasali za povlačenje Inzkovog zakona i još jednom pokazali snagu koalicije, radi se o dogovoru kako da Dodiku pokušaju spasiti..."

Nakon sjednice Doma naroda PSBiH, oglasio se i zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

  • Mini market

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

"Povlačenje i uzmicanje lažnog Velikog Vođe vidjelo se i u Sarajevu gdje je održana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na koju su došla i četiri delegata vladajućeg SNSD-a, uprkos Odluci Narodne skupštine Republike Srpske. Nema sumnje da je sjednica Doma naroda posljedica tajne večere Bakira i Dodika u Sarajevu, kao i razgovora Čovića, Dodika i Bakira sa strancima u Sarajevu.

SNSD i HDZ su glasali za povlačenje 'Inzkovog zakona' i još jednom pokazali snagu Blajburške koalicije, ali je svima jasno da se radi o dogovoru kako da Dodiku pokušaju spasiti obraz da se bez većih posljedica pokuša izvući iz situacije u koju je sam upao jer glasa i odlučuje, krši sopstvene odluke koje je na prijedlog SNSD-a usvojila Narodna skupština Republike Srpske, istovremeno glumeći srbendu.

Koliko je u teškoj situaciji, svjestan pada rejtinga i popularnosti na nulu, govori i podatak da je poslije gostovanja na ATV-u, večeras od 21 ponovo na RTRS-u u emisiji Drugi ugao, gdje će ponavljati stare otrcane priče, pokušati prikriti kapitulaciju i gaženje Narodne skupštine Republike Srpske, te glumiti srbendu, rusofila i pričati priče o podršci Vučića i bratstvu sa Rusijom dok puzi pred Escobarom i Palmerom, povlači se i pristaje na poniženja i ustupke.

Ali sve je uzalud, džaba RTRS i ATV kreče svakog dana i stavljaju smokvine listiće, ništa ne može sakriti izdaju i kapitulaciju, odustajanje od ukidanja Oružanih snaga i UIO BiH, popraviti rejting odlazećeg Lažnog Vođe", piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...