RADNO U SARAJEVU: Komšić sa stranačkom delegacijom stigao na razgovore kod Palmera...

Nastavljaju se razgovori o reformi Izbornog zakona sa američkim izaslanikom i predstavnicom Evropske unije.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 2

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte, sastao se jutros sa američkim izaslanikom za izbornu reformu Matthewom Palmerom i predstavnicom EU Angelinom Eichhorst.

Komšić predvodi delegaciju DF-a, a na sastanak su stigli i Zlatan Begić, Dženan Đonlagić i Albin Zuhrić.

Podsjetimo, Komšić je nedavno na samitu u Podgorici, govoreći o aktuelnoj situaciji u BiH u vezi sa izbornim zakonodavstvom, kazao da nije siguran da će doći do izmjena izbornog zakona na ovaj način kako se sada radi.

On je govorio i o presudama Evropskog suda za ljudska prava koje se nisu sprovodene.

„Bojim se da oni koji nastupaju u ime EU-a i SAD-a odstupaju od javnih politika onih koje zastupaju“, kazao je tada Komšić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...