“ŽALOSNO, LICEMJERNO, ALI I STVARNO”: Udruženje žrtava i svjedoka genocida o skandaloznom zaključku SNSD-a koji je podržao i HDZ

Stranke iz entiteta RS podržane HDZ-om BiH, traže ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina, bez bilo kakvog prijedloga kojim bi regulisali zabranu veličanja ratnih zločina,negiranja genocida i holokausta, a istovremeno predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH obilaze stratišta iz II svjetskog rata, stoji između ostalog u saopćenju.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 7

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa uputile su javno saopćenje u vezi sa  jučerašnjim zaključkom SNSD-a kojeg je podržao i HDZ, u vezi traženja povlačenja zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida.

"Dok se u demokratskom i civilizacijskom svijetu zakoni koji u svom osnovu sadrže zaštitu žrtava, usvajaju jednoglasno i po pravilu bez rasprave, u BiH se traži ukidanje zakona kojim se zabranjuje vrijeđanje žrtava. Stranke iz entiteta RS podržane HDZ-om BiH, traže ukidanje zakona o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina, bez bilo kakvog prijedloga kojim bi regulisali zabranu veličanja ratnih zločina, negiranja genocida i holokausta, a istovremeno predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH obilaze stratišta iz II svjetskog rata. Žalosno, licemjerno, ali i stvarno", piše u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...