U PRAVO VRIJEME: Ministrica Turković se sastala sa generalima NATO-a u Sarajevu

Naglasila je da je Komisija za saradnju s NATO-om, koje je osnovano u februaru ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 1

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas s dosadašnjim komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom i novoimenovanom komandanticom brigadnom generalicom Pamelom L. McGaha.

Na sastanku je bilo riječi o saradnji Bosne i Hercegovine i Sjevernoatlantskog saveza.

Ministrica je zahvalila NATO štabu za kontinuiranu podršku i pomoć, posebno za uspješnu saradnju s Oružanim snagama, te naglasila da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo, s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

Naglasila je da je Komisija za saradnju s NATO-om, koje je osnovano u februaru ove godine, usvojilo Program reformi BiH 2021, koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje.

Ministrica Turković je zahvalila generalu Folkestadu na pomoći i saradnji u povodu završetka njegovog jednogodišnjeg mandata na čelu NATO štaba u Sarajevu, dok je novoimenovanoj komandantici brigadnoj generalici Pameli L. McGaha poželjela uspješnu misiju.

General Folkestad je iskazao posebnu zahvalnost ministrici Turković na uspješnoj suradnji i podršci NATO stožeru u proteklom razdoblju.

Sagovornici su se suglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, koje se nalaze pred BiH, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...