VISOKI PREDSTAVNIK CHRISTIAN SCHMIDT OTVORENO: O trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, blokadi državnih institucija, Miloradu Dodiku i prijetnjama o otcjepljenju RS-a…

Visoki predstavnik Christian Schmidt govorio je o sigurnosnoj situaciji u BiH, blokadi državnih institucija, Miloradu Dodiku i prijetnjama o otcjepljenju bh. entiteta Republika Srpska, interesima Evropske unije, SAD-a, Rusije i Kine.

  • Politika

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

Politička karijera Christiana Schmidta kreće 1990. godine, kada ulazi u njemački Bundestag.

Kao zastupnik Kršćansko socijalne unije (CSU), narednih godina je bio uključen u kreiranje njemačke vanjske, sigurnosne i odbrambene politike.

Dužnost visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini preuzima 2021. godine, u trenutku kada se ta zemlja nalazi u najdubljoj političkoj krizi od kraja rata.

O trenutnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, blokadi državnih institucija, Miloradu Dodiku i prijetnjama o otcjepljenju bh. entiteta Republika Srpska, interesima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i Kine za Al Jazeeru govorio je Christian Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...