SIPA SE PONOVO OGLASILA O AKCIJI "ZENICATRANS": Privedeno 11 osoba, izvršeni pretresi na 11 lokacija

Osobe lišene slobode sprovedene su u službene prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada

  • Hronika

  • 01. Dec. 2021  01. Dec. 2021

  • 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su okončali pretrese na 11 lokacija na području Zenice.

Pretresi su izvršeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akcija „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e lišili su slobode 11 osoba.

Prilikom pretresa stambenih i službenih prostorija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode sprovedene su u službene prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada

Nakon okončanja navedenih radnji, lica lišena slobode bit će predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...