ZAMJENIK MINISTRA ODBRANE BiH STAO UZ DODIKA: "Većina Srba u Oružanim snagama BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske..."

Okolić kaže da su odnosi narušeni i da se to vidi iz razgovora sa pripadnicima Oružanih snaga.

  • Vijesti

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 17

"Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana", izjavio je za RTRS zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako stao uz člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Naime, Dodik je ranije naveo kako bi 80 posto pripadnika srpske nacionalnosti prešlo u redove Oružanih snaga RS-a ukoliko bi one bile formirane.

"Dodik vlada tačnim podatkom i procentom, zato što ima nešto što je jače od ankete. Došlo se do toga tako što su pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda dolazili kod svojih pretpostavljenih i starješina i svi su rekli ako do toga dođe da na njih mogu računati", kaže Okolić i dodaje da su odnosi u Oružanim snagama narušeni, posebno nakon što je ministar odbrane Sifet Podžić, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio vježbu sa Vojskom Srbije na Manjači.

Okolić kaže da su odnosi narušeni i da se to vidi iz razgovora sa pripadnicima Oružanih snaga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...