ANALIZA NOVINSKE AGENCIJE "PATRIA": Da li će Radončić zbog genocida biti izbačen iz probosanskog bloka!?

Radončić je u svom licemjerstvu uvidio da je pokušavajući da opravda HDZ-ovo pristajanje uz Dodikovu politiku, dirnuo u najbolniju ranu svakog normalnog građanima Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 2

Tek nakon što su mediji iz susjedne Republike Hrvatske, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list i Index.hr uputili oštre poruke na račun Dragana Čovića i njegovog pristajanja uz Dodikovu genocidnu politiku, reterirao je i lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Kukavičjim tonom obećao je javnosti da će HDZ povući svoje glasove glede Inzkovog zakona, te poručio da je HDZ "zabio nož u leđa Bošnjacima".

Radončić je u svom licemjerstvu uvidio da je pokušavajući da opravda HDZ-ovo pristajanje uz Dodikovu politiku, dirnuo u najbolniju ranu svakog normalnog građanima Bosne i Hercegovine.

Naravno, prevrtljivcu poput Radončića se ne može i ne smije vjerovati, jer Radončić nije reterirao zato što u HDZ-ovoj politici vidi bilo šta pogrešno, nego zbog očitih savjeta rijetkih prijatelja u politici koje još uvijek ima a ne nalaze se u taboru HDZ-a i SNSD-a.

Radončićevo posipanje pepelom nije ništa drugo nego podlo lukavstvo političara koji je svima napokon jasno pokazao da mu je zastupanje izdajničkih koncepcija potpuno imanentno. Korak dalje otišao je pokazavši da mu ni počinjeni genocid nad Bošnjacima nije svetinja sa kojom se na dnevn -političkom tržištu ne može trgovati.

Ako je neko imao sumnju da Radončića treba doslovno izbaciti iz probosanskog političkog bloka nakon saznanja Patrie da je zamišljeni model izmjena Izbornog zakona BiH već prije nekoliko mjeseci izrađen na relaciji Dragan Čović - Fahrudin Radončić - Delegacija EU u BiH, te da je u tom smislu međunarodnim zvaničnicima putem sporednih diplomatskih kanala predstavljen kao najlakša moguća opcija - sada nakon što je pljunuo u lice žrtvama genocida, niko ko je za državu Bosnu i Hercegovinu u to ne bi trebao imati sumnju.

Radončić ne pripada probosanskom političkom spektru. Oni koji ga još uvijek u njemu drže, trebali bi se zapitati zbog čega šute. Zbog čega o Radončićevom pljuvanju u lica žrtava genocida šute njegovi partneri iz pretenciozno nazvanog "opozicionog bloka" (SDP, NS, NiP i drugi) ili zbog čega o tome šuti SDA?

Da li te političke opcije još uvijek smatraju da uprkos Radončićevom potpunom izdajstvu po pitanju izmjena Izbornog zakona i uprkos tome što je zarad udovoljavanju HDZ-ovim zahtjevima spremam pravdati i Čovićevo pristajanje uz Dodikovu genocidnu politiku, da li uprkos svemu tome Radončić još uvijek može biti neko koga se konotira kao dio probosanske politike, piše "Patria".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...