ULJEZ U BLOKU: Lideri stranaka o Radončićevom pravdanju HDZ-ove politike koja vrijeđa žrtve!

Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka, za Patriju ističe da je Radončićeva izjava samo kontinuitet njegove politike.

  • Politika

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 1

Do sada je ostalo nezapamćeno da jedan lider probosanske stranke ima razumijevanje za podržavanje SNSD-ove politike u vezi sa zahtjevima da se Zakon o zabrani negiranja genocida stavi van snage, a to je učinio Fahrudin Radončić, lider SBB-a i kako voli za sebe reći medijator u procesu izbornih reformi u BiH!

I tek nakon što su mediji iz susjedne Republike Hrvatske, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list i Index.hr uputili oštre poruke na račun Dragana Čovića i njegovog pristajanja uz Dodikovu genocidnu politiku, reterirao je i lider SBB-a Fahrudin Radončić. Hrvatski mediji su ga nazvali đavoljim advokatom. 

Kukavičijim tonom obećao je javnosti da će HDZ povući svoje glasove u vezi Inzkovog zakona, te poručio da je HDZ "zabio nož u leđa Bošnjacima". Dan ranije je kazao da je u 'četiri oka saznao' „da su hrvatski glasovi dati SNSD-u u najboljoj namjeri da se SNSD sačuva u pregovaračkom procesu, a ne zato što HDZ želi biti partner SNSD-u i Dodiku. Znali su da taj prijedlog neće proći i digli su ruku da sačuvaju dio SNSD-a kao dio dogovora, a ne kao dio problema“!

U tom svjetlu zanimale su nas reakcije lidera stranaka koje važe za probosansku opciju. 

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte, za Patriju kaže da on to nije spreman prešutjeti ni mnogo jačim igračima od Radončića.

"Ne znam zašto do sada niko nije reagirao. Znam samo da ja to nisam spreman prešutjeti ni mnogo jačim igračima, jer se time dira dostojanstvo žrtava. Niko ko želi biti bosanska strana u politici s tim ne bi smio kalkulisati", kazao je Komšić.

Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka, za Patriju ističe da je Radončićeva izjava samo kontinuitet njegove politike.

„A za to naknadno vađenje mu treba vjerovati kao i za ‘skakanje sa tornja’. Meni je to što on govori neuvjerljivo i više vjerujem djelima nego riječima, a on je sad i riječima i djelima pokazao da mu nije mjesto u probosanskom bloku nego u nekom 'rođendanskom bloku' koji se iskristalisao nedavno u Mostaru. Dok to i ostali u probosanskom bloku ne shvate, teško će taj blok moći uraditi išta konkretno“, istakao je Šepić.

Nermin Nikšić, lider SDP-a, nije pak snašao shodno da komentira novonastalu situaciju i odgovor na pitanje je li čovjeku koji kalkulira sa genocidom mjesto u probosanskom bloku.

„Nema potrebe, zar nisam i ja jedan od izdajnika. Lijep pozdrav i svako dobro“, napisao je Nikšić u poruci.

Iz Kabineta Bakira Izetbegovića, lidera SDA-a su poručili da zbog pregovora i niza sastanaka nisu u mogućnosti danas odgovoriti na upit, te da su morali otkazati i druge medijske zahtjeve.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...