SHRVANI ALEC BALDWIN PRVI PUT PRED KAMERAMA NAKON UBISTVA: "Glavno pitanje je ko je stavio prave metke u pištolj..."

Baldwin je također opisao susret sa suprugom redateljice nakon pucnjave i tada mu je rekao da je 'spreman učiniti sve što može kako bi surađivao'.

  • Show

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 0

Alec Baldwin dao je svoj prvi intervju otkako je na setu filma Rust fatalno upucao snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Glumac koji je ispalio smrtonosni hitac iz, kako je vjerovao, sigurnog 'hladnog pištolja', razgovarao je s voditeljem ABC Newsa Georgeom Stephanopoulosom u jednosatnom emotivnom specijalu. Tokom razgovora opisao je kako nije bio svjestan bilo kakvih sigurnosnih problema na snimanju prije nesreće, te je slijedio upute u posljednjim trenucima prije nego što je njegov pištolj opalio i ubio Hutchins.

Kazao je da nije povukao okidač na pištolju i kako je Colt trebao biti napunjen ćorcima, a ne pravim mecima, koji su zabranjeni na snimanju, prenosi Guardian.

"Postoji samo jedno pitanje koje treba riješiti, a to je otkud se pravi metak pojavio u pištolju? Ne bi trebao biti ni blizu seta", rekao je Baldwin pa dodao: "Nemam šta skrivati."

"Neko je odgovoran za to što se dogodilo i ne znam reći ko je to, ali znam da nisam ja", istaknuo je.

U isječku iz intervjua objavljenom u srijedu, Stephanopoulos je zamolio Baldwina, koji je također bio producent filma, da potvrdi da scenarij nije zahtijevao povlačenje okidača.

"Pa okidač nije povučen. Nisam povukao okidač", kazao je glumac.

"Znači, nikad nisi povukao okidač?", pitao je ponovno Stephanopoulos.

"Ne, ne, ne, ne. Nikada ne bih uperio pištolj ni u koga i povukao okidač na njih. Nikada", ponovio je Baldwin.

Glumac je rekao da je 'pustio čekić' na pištolju i on je opalio.

Baldwin je također opisao susret sa suprugom redateljice nakon pucnjave i tada mu je rekao da je 'spreman učiniti sve što može kako bi surađivao'.

"Nisam znao što da kažem", komentirao je Baldwin susret s Matthewom Hutchinsom.

"Zagrlio me i rekao: 'Pretpostavljam da ćemo proći kroz ovo zajedno'."

"Mislio sam u sebi, ovaj mali dječak (Hutchinsov sin Andros) više nema majku... i ne možemo ništa učiniti da je vratimo.

Rekao sam mu: 'Ne znam što da kažem, ne znam kako da ti kažem koliko mi je žao'", ispričao je Baldwin trenutak susreta Stephanopoulosu.

"Hutchins je bila jedna od najdražih žena s kojima sam ikada radio i jedna od najprofesionalnijih", istaknuo je Baldwin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...