"TO BI BIO ŠAMAR MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI...": Pogledajte kako je Izetbegović "predvidio" današnji Čovićev potez u Mostaru (VIDEO)

Sve stranke trebaju biti uključene u pregovore o izmjenama Izbornog zakona, a iz njega treba brisati etničke odrednice, osnovne su poruke koje je uputio predsjednik SDA Bakir Izetbegović u toku razgovora za FTV.

  • Politika

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 6

Također, Bakir Izetbegović je kazao da HDZ, odnosno Dragan Čović, zapravo traži garancije da će u Predsjedništvo BiH biti izabran neko iz bloka hrvatskih stranaka.

U toku razgovora predvidio je i kakva bi mogla biti reakcija HDZ-a.

"Bojim se da će napraviti sjednicu HNS-a tokom vikenda koja bi to mogla vratiti na početak, odnosno, da zakucaju da se ne mogu brisati nacionalni prefiksi. Onda bismo se našli u situaciji da je i ovaj turnus pregovora propao i to ne bi bilo dobro, tretirati ljude iz Washingtona i Brisela na takav način. Bio bi to još jedan šamar međunarodnoj zajednici. To ne bismo smjeli da uradimo i nadam se da hrvatska strana to neće uraditi", kazao je Izetbegović.

Podsjetimo, jutros je u Mostaru zakazana sjednica Predsjedništva HNS-a, a jedna od tačaka dnevnog reda je i reforma Izbornog zakona u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...