STANIVUKOVIĆ NA METI MEDIJA BLISKOG DODIKU: Obećavao je ćirilicu, a natpis "BL zima" na latinici! (FOTO)

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković našao se na meti Alternativne televizije bliske režimu Milorada Dodika zbog natpisa na latinici u banjalučkom parku "Petar Kočić".

  • Mini market

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 1

"Banjalučka zima 2021/2022"  jučer je počela u banjalučkom parku "Petar Kočić", a natpis na ulazu u prostor u kojem se održava ova manifestacija urađen je latinicom iako je gradonačelnik Draško Stanivuković ranije obećao da će se zalagati da u ovom gradu bude istaknuta ćirilica, piše Atlernativna televizija bliska režimu Milorada Dodika. 

alt

"Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija", rekao je ranije Stanivuković, podsjeća Alternativna televizija i zaključuje kako je navedeni primjer "dokaz da Stanivukovićevo opredjeljenje o očuvanju ćirilice u najvećem gradu Srpske još jedno obećanje koje gradonačelnik nije ispunio".  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...