PRVO GA JE TREBALO LOCIRATI: Beskućnik osuđen zbog kršenja propisa ostanka kod kuće

U periodu kada je trebalo da se samoizoluje, živio je na ulici, spavao na parkingu, a kasnije se preselio u prihvatilište za beskućnike.

  • Šareni svijet

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

Singapurski sud osudio je muškarca na sedam sedmica zatvora zbog kršenja naredbe "ostani kod kuće" u vezi s Covidom uprkos tome što je beskućnik.

Državljanin Singapura Rozman Abdul Rahman (40) vratio se iz Indonezije 20. marta 2020. godine.

Nakon što je službenik za imigraciju insistirao da potpiše obavještenje o boravku kod kuće on je naveo kuću svoje polusestre kao mjesto za karantin - ali je, ustvari, beskućnik.

U periodu kada je trebalo da se samoizoluje, živio je na ulici, spavao na parkingu, a kasnije se preselio u prihvatilište za beskućnike.

Također je nastavio da radi kao obezbjeđenje u kompaniji za logistiku prehrambenih proizvoda. Njegov poslodavac je tvrdio da nije znao da je Rahman prekršio propise.

Pošto nisu mogli da ga lociraju, policajci su na kraju pronašli Rahmana preko njegovog poslodavca i uhapsili ga. On je osuđen na sedam nedjelja zatvora nakon što je ranije ove godine priznao krivicu, prenosi Srna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...